Skolehestene

Alle hestene våres brukes i terapiridning, samt til undervisning. Utenom dette, er blir hestene satt bort på delfôr i ukedagene.

Kløver Knekt
Kløver er en morsom liten hest (ponni kat 1.)Han hopper opp til 80cm bane, og har startet FH klasse i LB dressur med Inger, der de red til 64.8% Inger og Kløver har også ridd LC til hele 67,6% i 2017. Kløver er fin og ri, med myke gangarter, og er lett og sitte på, men kan være litt tung hvis han ikke går godt nok frem. På tur er han råtøff, og bryr seg ikke om stort. En kosete hest, glad i mat, og er den første som stikker av for å komme på grønt gress om våren.
IMG_3140

Pontus
Pontus er sjefen i flokken. Han er en super sprangponni som sjeldent trår feil, og hopper opp til 90cm bane. Han har ikke startet så mye dressur, men kommer seg godt igjennom LC hvis rytteren gir han gode nok hjelpere. Pontus kan bli litt sterk, og kan være ganske rask, men likevel er han grei med ryttere på alle nivåer både på banen og på tur, hvor han er en flott lederhest.
IMG_3963

Bitte-Lise
Bitte-Lise er en dame med egne meninger, men en skjønn kat. 2 ponni som de fleste blir glad i. I sprang er hun den ponnien som gjerne stopper mer enn hun hopper, men når rytteren først får henne til, hopper hun kjempefint, og har startet 90cm sprang på stevne. Bitte Lise gikk LB til 66,3% med Annbjørg i 2016.
IMG_3954

Hannibal
Hannibal er en følsom kar, og man trenger ikke gi mye sjenkel for å få han til å reagere. Likevel krever han jevn kontakt og støtte hele tiden, og spesielt på sprangbanen – hvis ikke stopper han. Han går opp til 80cm bane. Hannibal er også fin og ri i dressur, og han er lett å jobbe for de fleste. Ellers er han en snill kar som sjeldent finner på noe tull, bortsett fra at han kan være litt vanskelig å fange inn fra beitet.
IMG_3990

Bakkegaards Noonie Bell (Nonnie)
Nonnie er en søt New Forest ponni. Hun kom til Norge fra Danmark som unghest. Som 5åring ble hun vist på Starum, og fikk karakterene 8-7-7-8-8 og fikk 3. premie. Nonnie har også fått et føll. I dag er Nonnie en ponni som kan ris av barn på alle nivåer. Hun er en super læreponni i sprang og dressur. Hun trår sjeldent feil, og er trygg og sitte på for nybegynnerne.
IMG_3863

 

Bilbo
Bilbo er av shetlandsponniene, manges favoritt. Han er lett å ri for barn på alle nivåer, og hopper ca 50 cm. I dressur er han flink og viser seg fra sin beste side, med flotte steg. På boksen kan han være litt rampete, så det kan lønne seg å binde han når han skal stelles. Bilbo og Sjokko har samme pappa.
IMG_3896 - Copy

Frodo
Som den eldste shettisen og herremannen på stallen, tar Frodo seg godt av de barna som aldri har ridd før, men man får ikke noe gratis. Frodo vet nemlig at det er sånn man lærer. Hvis ikke rytteren ber han om å gjøre noe riktig, gidder han ikke gjøre det.
IMG_3864

Sjokko
Sjokko, sjokoladeponnien, er en liten rampegutt, og veldig glad i gress – om han har rytter på eller ikke. Det er ikke et sjeldent syn å se Sjokko komme traskende opp til stallen på kvelden for å se om han kan få litt kraftfôr. Han er ikke den raskeste av shetlandsponniene, men gjør som han blir bedt om hvis rytteren viser han hvem som er sjefen. Sjokko er halvbroren til Bilbo.
IMG_3890